Back To School

Hey iedereen! Het is eeuwen geleden dat ik een blogpost heb geplaatst en dat vooral door die heerlijke eindeloos lange zomervakantie. Tenminste, zo voelt het, maar de tijd vliegt voorbij en hier zijn we dan alweer, druk 'Back To School' video's aan het bekijken om maar een goede start te maken. Ik houd heel erg van de 'back to school' periode, waarin je weer met een schone lei kunt beginnen en eindeloos kunt DIY'en. Ik ga nu naar 4vwo, en ik heb gemerkt dat ik steeds makkelijker ben geworden qua schoolspullen. Hoe ik vroeger weken van te voren mijn kaften zat te versieren en druk op jacht ging naar de mooiste (en dus meestal ook duurste) agenda, heb ik nu alleen nog maar rekbare kaften en een simpele maar oh zo overzichtelijke Hema agenda. En toch, ondanks al dat praktische gedoe, begon het toch weer te kriebelen en besloot ik eigen notitieboekjes te maken. En toen het resultaat me toch eigenlijk best wel beviel dacht ik: dat is vast een leuke blogpost. Dus bij deze: mijn eerste back to school DIY.

Wat heb je nodig?

- Kartonnen notitieboekjes- Hema

- Zwarte letterstickers- Hema

- Decoratie papier- Big Bazar

- Linten setje - Big Bazar

- Decoratie Buttons - Big Bazar

- Knutsellijm - Hobbywinkel

- Etiket - Dille Kamille

- Washi tape - Flying Tyger


Zo doe je dat:

Deze DIY spreekt tamelijk voor zich maar ik zal toch nog wat toelichting geven. Ten eerste heb ik met het decoratie papier de boekjes gekaft. Ik heb alles vastgezet met washi tape omdat het papier erg breekbaar is. Als je plakband zou gebruiken en het zit toch niet helemaal goed, kun je niet meer terug want dan scheurt het papier. En omdat ik niet echt een pro in kaften ben leek washi tape me erg handig. De tape zien we later trouwens niet meer want daar plakken we het eerste vel papier overheen zoals op de onderstaande foto's.

En wat heb ik ook weer mooie nagels (not)

Nu we de basis hebben is het tijd voor de decoratie. Hiervoor gebruik ik eerst lint. Dit spreekt volgens mij wel voor zich: Je knipt het lint af op de juiste lengte en plakt het vast met de lijm. Ik vind het een heel schattige touch aan je notitieboek geven.

Nu is het tijd om te buttons te bevestigen. Dit gaat heel makkelijk omdat er twee ijzeren staafjes aan de onderkant zitten, Deze kun je dus vast maken aan het lint. Voor de zekerheid heb ik ook nog wat lijm onder de buttons gedaan zodat ze niet makkelijk los gaan.

Nu is het tijd om aan te geven waar dit boekje eigenlijk voor bedoeld is. Omdat ik dit nog niet helemaal weet heb ik er simpelweg 'notes' opgeschreven, maar je kunt er bijvoorbeeld ook het vak op schrijven waarvoor je het wil gebruiken, of je naam, een quote... Be creative! De letters heb ik er gewoon opgeplakt (#lekkermakkelijk) met de stickers van Hema. Ik vond het leuk om de letters een beetje speels uit elkaar te zetten, maar hoe jij dit doet is helemaal aan jou. Voor het 'gestreepte schriftje' heb ik ook nog het etiketje gebruikt van Dille Kamille zodat je de letters wat beter kon zien. En daarbij vond ik het een schattig dingetje, haha.

En boem, daar is je notitieboekje! Ik hoop dat jullie dit een beetje een leuk artikel vinden en voor iedereen die maandag ook alweer de schoolbanken in moet: heel veel succes en plezier! xx -Blogmeisje


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.