De trein waarvan we niet wisten waar hij ons heen zou brengen

Prikken op een wereldkaart

Heb je er ooit over gefantaseerd? Met een punaise met je ogen dicht in een wereldkaart prikken en reizen naar de bestemming die je zo hebt gekozen. Zonder plan, zonder reden, behalve dat je op zoek wilt naar het onbekende. Ik droom al van dit plan sinds ik op de middelbare school zit, maar deze reislustige scholier zal toch nog even moeten wachten. School, nog geen achttien, en geen inkomen... Dat wordt wachten en sparen dus. Maar creatieverig als ik ben besloot ik mijn eigen versie op dit plan te bedenken, Eén die al wel haalbaar voor mij was. Olin, Milka (vriendinnen) en ik verzamelden op Den Haag centraal, waar Milka een random getal riep, het getal van het perron waar Olin en ik op de trein zouden stappen. De intercity naar Utrecht werd het, perron 4. Omdat het nogal een spontaan idee was en ik die dag nog naar school was gegaan, had ik geen professionele camera bij de hand. Ik wil dus nu al vast sorry zeggen voor de belabberde kwaliteit van mijn iPhone camera, hopelijk vinden jullie het desondanks toch leuk om mee te lezen. Geniet je met mij mee van een dag vol spontaniteit en onverwachte wendingen?

De plekken die nog niemand had opgemerkt

Vol ontdekkingslust arriveerden we op Utrecht centraal. Snel liepen we door Hoog Caterijne heen, opzoek naar de plekken in de stad die niemand nog had opgemerkt. Maar ja, dan zie je de Sissyboy... Helaas lagen de prijzen van de nieuwe collectie nog een beetje buiten ons bereik, en liepen we door naar de Monki. Wat een geweldige winkel is dat, helemaal mijn stijltje. En de paskamers... Een ervaring op zich. Na de nodige paskamerselfies vertrok ik met een lang, grijze vest met Olin naar de H&M, waar zij een leuk wit truitje scoorde. En toen kregen we honger. Alsof de wereld mijn rommelende maag had gehoord liepen we recht tegen een Stach aan. Een heerlijke kop koffie verder besloten we onze all time favourite winkel op te zoeken: de Episode, een vintage kledingwinkel. Wat was die van Utrecht heerlijk groot en wat een leuke dingen. Ik was echter al wel voldaan met mijn nieuwe vest, dus liet ik het even voor gezien. Olin heeft nog wel wat leuke dingen gekocht. Na de LP's die vooraan in de winkel lagen grondig te hebben doorzocht liepen we via een lange mooie route weer terug naar het station. En dat waren dan alweer de 3 onverwachte maar prachtige uurtjes Utrecht van vandaag.

#SOTD (snapchats of today)

Wat is de leukste spontane actie die jij ooit hebt ondernomen?

Reactie plaatsen

Reacties

Mickey
6 jaar geleden

Toen ik nog student was en een OV-kaart had deed ik altijd het dobbelspel. Een variant op wat jij en je vriendin hebben gedaan.

Neem twee dobbelstenen mee (voor als je op een groot station terecht komt). Gooi de dobbelsteen en laat de ogen je vertrekspoor bepalen. Zit je in de trein gooi je nog een keer een dobbelsteen. Hiermee bepaal je welk station je eruit gaat. Zo kun je eigenlijk de rest van de dag vullen. Je gooit steeds een dobbelsteen en die bepaalt hoeveel straten je doorloopt, het hoeveelste broodje je op de kaart besteld, met hoeveel mensen je een praatje moet maken etc.

Hoeft dus ook helemaal niet zoveel geld te kosten.

Veel plezier met uitproberen!

Nowelle Barnhoorn
5 jaar geleden

Hi Mickey, Ik weet niet of je dit leest/of ik je zo bereiken kan, maar ik zou je graag iets willen vragen voor een fotoreeks. We zoeken mensen waar we foto's van mogen maken terwijl ze treindobbelen. Je kunt me contacten via studio@johnnywonder.nl; dan leg ik je graag meer uit! Groetjes, Nowelle