IJ-Hallen

Vintage,ik ben er gek op. Mijn vriendin Olin deelt deze passie met mij en welk beter uitstapje kun je bedenken voor twee vintage liefhebbers dan de IJ-Hallen? IJ-Hallen is de grootste vlooienmarkt van Europa, en wordt elke maand gehouden in Amsterdam. Kleding, sieraden, petten en kussens, je vindt het er allemaal, en alles voor een zacht prijsje.

 

Met de trein vertrokken we van Den Haag naar de Nederlandse hoofdstad. Op Amsterdam Centraal aangekomen namen we de pont naar de IJ-Hallen, deze is trouwens gratis! Voor de kassa stond maar een korte rij en al snel waren onze kaartjes (5 euro p.s.) betaald. Eenmaal binnen liepen we kriskras langs alle kraampjes, als twee kleine kinderen in een snoepwinkel. Kijk mee!De IJ-Hallen bestaat uit een groot binnen- en buitengedeelte. We zijn in het binnengedeelte begonnen, simpelweg omdat dat er het meest belovend uitzag. We liepen al snel tegen heel erg veel leuke koopjes aan, en om te voorkomen dat we al ons geld in de eerste vijf minuten op zouden maken liepen we braaf eerst een rondje om te zien wat er allemaal was, en kozen toen de spulletjes uit die wij en onze portemonnee het leukst vonden.Vintage kleding was volop aanwezig en tussen grote bergen net dat ene leuke topje vinden, blijft een hobby. Voor ieder is wat wils en voor de alternatievelingen onder ons is er van alles te koop waar je echt niemand anders mee zult zien lopen. -One of a kind it is.-
Laten we ook de leuke spulletjes niet vergeten! Van oude kaarten tot tassen, petjes en potjes, je kunt het zo gek niet bedenken en je loopt het hier tegen het lijf. Al snel zul je jezelf spullen zien afrekenen waar van je het gevoel had ze nooit te kopen, maar nu toch blij van bent dat je ze hebt. Ikzelf heb een oude kaart gekocht (4 euro) die ik mooi vond voor mijn kaartencollectie, een schattig kussentje (3 euro)  en een petje (5 euro). Allemaal niet al te duur dus. Buiten scheen het zonnetje en onder andere de grotere meubels stonden hier uitgestald. Na het buitengedeelte te hebben bekeken was het al bijna 'sluitingstijd' en liepen we voldaan terug naar de pont. Wil je ook een keertje naar de IJ-Hallen? Hier wat praktische tips:

- Neem contant geld mee! Je kunt in de IJ-Hallen alleen contant betalen en een pinautomaat schijnt wel aanwezig te zijn, maar wij hebben hem niet gespot.

- Neem 35 cent mee, want dit kost het om in de IJ-Hallen naar de wc te gaan en je kunt niet wisselen. Toch wel handig om te weten in geval van hoge nood.

- Stel een budget vast. Er is zoveel te koop dat het moeilijk is niet al je zakgeld aan de vlooienmarkt te spenderen, maar daar krijg je later in de maand misschien toch spijt van. Daarbij moet je jezelf ook afvragen of je iets echt gaat gebruiken, want hoe goedkoop dat shirtje ook is, als je het niet aantrekt is het toch weggegooid geld.

- Vergeet niet af te dingen! Hier had ik zelf nogal moeite mee. Ik heb altijd het gevoel niet beleefd te zijn als ik een product voor een lagere prijs probeer te krijgen, maar hier kun je er maar beter wel aan geloven want je bespaart veel centen!   Ben jij wel eens naar de IJ-Hallen geweest?

Reactie plaatsen

Reacties

Malou | Blonde Blossom
6 jaar geleden

Ik ben hier nog nooit geweest, maar wil er nog altijd een keer heen! Ziet er supergaaf uit namelijk :) x