Let's meet: Mirthe


Beginnend blogger zijn is leuk, maar ik merk dat ik af en toe toch nog tegen wat obstakels aanloop. Hoe zorg je dat je blog groeit? Hoe vind je altijd weer een onderwerp om over te schrijven? Gelukkig mocht ik de succesvolle blogger Mirthe van mirthespassion.nl het hemd van het lijf vragen. Lees mee!

Vertel! Wie ben je, wat zijn je hobby’s en waar kunnen we jou van kennen? 

Hey hallo! Mijn naam is Mirthe en ik ben het meisje achter Mirthespassion.nl Dit is mijn persoonlijke blog waarop ik artikelen schrijf over beauty, fashion, lifestyle en travel. Mijn hobby's zijn bloggen -uiteraard- ,musical en hockey.
 
Waarom en hoe ben je begonnen met bloggen?
Ik ben begonnen met bloggen op een eigenlijk hele gekke en misschien wel slechte manier. Ik was in Milaan op vakantie en had een aantal foto's geschoten. Daar wilde ik iets mee doen. Toen ik op het idee kwam om er een artikel over te schrijven heb ik (in de stacaravan, ja ja) een blog zitten ontwerpen. Eigenlijk best slecht, want voor ik het wist had ik 10 foto's met teksten op mijn blog staan zonder dat ik er over had nagedacht dat iedereen dit kon lezen en zien. Toen ik het steeds leuker vond worden ben ik ook een eigen website gaan hosten en heb ik beter nagedacht over dingen die ik wel en niet wil plaatsen. Achteraf heb ik nog geen moment spijt gehad van deze beslissing. Ik ben begonnen op www.passionforblogs.wordpress.com. Een site die ik nog niet zelf in handen had maar waarvan ik wel heel veel geleerd heb!
 
Wat had je van het bloggen verwacht en zijn deze verwachtingen uitgekomen?
Toen ik begon met bloggen had ik nooit gedacht dat ik zou komen tot waar ik nu ben. Ik schatte het bloggen in als foto's maken en artikelen schrijven, tot dat ik verzoeken kreeg om samen te werken (whut?!). Met nu 1000+ bezoekers op Instagram en al heel wat samenwerkingen achter de rug vind ik dat ik wel heel trots mag zijn op mezelf. Ik ben hier heel dankbaar voor!
 

Zijn er dingen gebeurd sinds je bent gaan bloggen die je anders nooit overkomen waren?

Zeker. Werken voor een PR bureau had ik nooit durven dromen. Zo leuk dat ik in verbinding sta met bedrijven en het PR bureau. Ik kan hier heel veel energie uit halen.
 
Je bent nu best een grote blogger, maar zoals iedereen ben jij ook ooit gewoon begonnen. Had je toen meteen veel lezers? Hoe groeide dit aantal?
Lief! Tja iedere blogger begint natuurlijk laag. Hier moet je tegen kunnen als je begint met bloggen. Je moet niet denken gelijk 30 lezers per dag te hebben, dit duurde bij mij ook héél lang. Nu zit ik heel ver boven dat getal en daar werk ik ook hard voor in mijn vrije tijd. Het aantal groeide doordat ik veel van mezelf liet horen, ik nam veel initiatief en ik was actief op verschillende gebieden. Dit heeft er toe geleid dat ik nu misschien wel 20 stappen hoger sta dan eerst. Begin rustig en doe het vooral omdat je het leuk vindt, de rest komt later, geloof me!
 

Is je blog erg veranderd sinds je begon?

Ja heel erg. Ik ben een eigen site gaan hosten en moet me ook aan een aantal eisen houden bij sommige samenwerkingen. Ik ben momenteel heel erg blij met mijn blog.
 
Zijn er ook aspecten van bloggen of blogger zijn die je niet leuk vindt?
Uiteraard zitten er wel nadelen aan bloggen. Het kost je enorm veel tijd, echt heel veel. Met één blogpost ben ik gemiddeld 1,5 uur bezig (idee bedenken, foto's maken, foto's bewerken en uitschrijven). Daarnaast moet je ook inspiratie hebben om te bloggen, en als je dat niet hebt ga je de mist in. Dat is een groot nadeel, want als je niet goed 'voorbereid' bent merk je dat wanneer je de blogpost later terug leest. Dat is voor jezelf heel jammer, maar nog erger voor je lezers. Zij lezen dan namelijk naar een artikel waarvan je al kunt verwachten dat ze er geen zak aan vinden!
 
Je zegt dat inspiratie om te bloggen heel belangrijk is. Maar hoe zorg je ervoor dat je altijd een onderwerp hebt om een blogpost over te schrijven? Vind je deze dan ook altijd even leuk of zijn er ook posts waar je minder trots op bent, maar toch post omdat je het gevoel hebt dat je genoeg moet posten?
Laat ik duidelijk zijn dat ik niks post waarover ik niet tevreden ben of omdat het online MOET komen. Nee. Daar heb ik een absolute hekel aan. Als ik een blogpost post wil ik kwaliteit leveren. Mensen nemen de tijd om mijn blog te lezen en dan wil ik ze daar ook iets goeds voor teruggeven. Om genoeg inspiratie te hebben kijk ik vaak op Pinterest!
 
Op welke post ben je het meest trots?
Op mijn vorige blog had ik 273 artikelen staan die helaas allemaal zijn verwijderd met het overstappen naar mijn domein. Daar stonden erg leuke tussen waar ik heel trots op was. Als ik zou moeten beoordelen op mijn 'nieuwe' blog, dan zou ik gaan voor het artikel over het magazine rek. Mensen waren heel enthousiast over mijn review.
 
Wat is een vooroordeel over bloggen volgens jou?
"Dat is makkelijk geld verdienen". Nou mensen, daar is niets van waar!
 
Wat maakt bloggen zo leuk voor jou?
De liefde in de reacties die je ervoor terug krijgt. Dit doet me altijd zo goed.
 
Welke gouden tip heb je voor andere bloggers?
Blijf jezelf, zo blijf je uniek en krijg je waarschijnlijk ook veel meer bezoekers! Als je wil beginnen met bloggen; denk er goed over na. Je 'gooit' jezelf openbaar op het internet en iedereen kan dat lezen. Hier moet je wel achter staan. 
 
Heb je nog een doel op bloggebied voor 2017?
Nog meer groeien met mijn bezoekersaantallen!
 
 
Laten we Mirthe daarmee helpen! Klik op de button hieronder en neem een kijkje op mirthespassion.nl!
 

Reactie plaatsen

Reacties

Eva
6 jaar geleden

Haar blog is zo leuk! (ik wilde haar volgen op Bloglovin maar ze had de verkeerde link in de sidebar staan, wat ik heb gezegd, dus ik moet nog even wachten). Maar echt leuk om zo'n interview te doen! Heb jij trouwens ook Bloglovin zodat ik je blog daarop kan volgen?

Liefs!


"Ik was in Milaan op vakantie. Toen ik op het idee kwam een artikel te schrijven, heb ik in de stacaravan een blog zitten ontwerpen."


"Als ik een blogpost post wil ik kwaliteit leveren. Mensen nemen de tijd om mijn blog te lezen en dan wil ik ze daar ook iets goeds voor teruggeven."

"Dat is makkelijk geld verdienen". Nou mensen, daar is niets van waar!