Latest posts:

Photo diary thingy

So I spend a week in Saint Petersburg, Russia. It was a lot of fun and a very unique experience, but we just did so many activities, I can't write anything about it that would make any sense. Sometimes a picture just says more a thousand words, so therefore a small photo diary for you guys ;)

Sidenote; not all photographs were taken by me, a few were taken by friends of mine.


Woensdag, 135 woorden

Woensdag ochtend. Broekpak aan, geel shirt. Kaneelthee, broodjes met pindakaas. Tandenpoetsen, lachen in de spiegel. Wat zullen we eens doen vandaag? Zullen we een taart bakken misschien?

Fietsen naar de supermarkt. Kwark, boter, room. Terug naar huis, muziek aan. Zingen door de keuken. Met een pakje boter in mijn hand.


Landleven

Uren vermaakte ik mij als klein meisje op groene velden met het melken van koeien, kweken van planten en verkopen van zelfgemaakte boeren aardbeien jam. Ik spaarde daalders voor decoraties op mijn eigen stukje grond en floot mee met het gezellige muziekje dat de hele dag door mijn hoofd speelde. Ik kocht geiten en varkens met het geld dat ik verdiende in de wereld waar de zon nooit onder ging.


En toen werd alles rond

Fish-eye lensjes. Voor als je grappig wilt doen, dacht ik altijd. Zo'n lachspiegel idee, maar dan in een foto of filmpje. Toen ik voor Sinterklaas een smartphone fish-eye lensje kreeg heb ik er wat ongemakkelijke selfies mee gemaakt en weer opgeborgen in de kast. Toen ik een paar dagen geleden de prachtige foto's van Chantal Lenting zag die zei maakte met haar fish-eye lens, snapte ik opeens wat een mooi effect je met dit lensje kunt creëren. Na een half jaar heb ik dan eindelijk wat foto's die ik graag met jullie wil delen. En een receptje voor een fish eye foto met een analoge look zonder veel gedoe of lege portemonnee.


Analog pictures

Februari is lang en breed ingegaan. De maand van de liefde, van de langste nacht van het jaar, en de maand waarin de meeste goede voornemens weer worden vergeten. Wat nog niet vergeten was door mijn vader waren analoge camera's.


Ik was drie

Proberen te slapen is bijna onmogelijk. Net als je je gedachten even uit wilt zetten, besluiten deze al je herinneringen van het verleden en verwachtingen van de toekomst naar boven te halen. Had je net nog uren de tijd creatief te zijn, nu pas besluit je hoofd dat het ruimte genoeg heeft om iets te creëren. Gelukkig heb ik een notitieboekje naast mijn bed liggen waar ik deze inspiratie-attacks in kwijt kan. Hier deel ik een mini-gedichtje dat gisternacht (tijdens zo'n inspiratie attack) geschreven is, hope you like it!

x Luna


48 uur Roemenië

Wanneer ik over Schiphol drentel zie ik in de verte een grote roze vlek. Als ook ik even later mijn roze mega trui over mijn hoofd trek en me bij mijn klasgenoten voeg ben ik gespannen. Onderzoekend kijk ik om me heen en probeer ik klasgenoten aan hun ouders te koppelen, wat maar deels lukt. Alles voelt gek en onwerkelijk.Travel with me - Mallorca #1

Als de schapenwolken de heerlijke zon verhullen en we ons omdraaien alsof dat de witte lucht zal verhelpen, zien we nog snel de glinsterende blauwe golven. De zoute lucht blijft aan onze lippen plakken, en de warmte nestelt zich in onze huiden. We hopen dat ze daar zal blijven, want ze is zo aangenaam. We voelen zacht zand, warm onder onze voeten kietelen, en als we opkijken is ze er weer. De zon die alles gezellig maakt. Wanneer we liggen aan de zee en naast het ruisen niets meer horen, sluiten we onze ogen en genieten we van het zijn, bewust van elke ademhaling en aanraking, en worden we weer teruggebracht naar het land van zorgeloze gedachten. We zijn er lang niet meer geweest, wat is het fijn om terug te zijn.

First things first: sorry dat ik zo lang niets van me heb laten horen! Je kent het wel, school, drukte, vakanties zonder wifi... Maar nu, terug van een heerlijke week Mallorca, heb ik jullie weer heel veel foto's te laten zien en verhalen te delen. Ga lekker zitten en reis mee naar het zonnige Spanje.


Gouden lichtstraaltjes 

Nog 4 weken. Een maandje en dan is ook dit schooljaar ook weer voorbij gevlogen, kunnen we eindeloos liggen in het gras of heet zand, bruin worden en sproetjes kweken, slapen, schrijven, zingen, feesten. Mijn vriendinnen en ik oefenden al eventjes, gisteren tijdens een dagje strand in het mooie Kijkduin. Kijk je mee? 


Lot Sixty One

Vrolijk hopten we in Amsterdam van winkel naar winkel tot we zin hadden om onze vermoeide voetjes te laten rusten en te genieten van een echt lekker kopje koffie. Olin (zie foto) en ik liepen daarom half Amsterdam af om 'Lot Sixty One' te vinden. Met succes, zoals je ziet. En wat een kunstwerkjes kregen we, echt van die instagram-proof koffietjes. En god oh god wat lekker!


Nog heel eventjes

Concentreren Luna, focussen." Het zinnetje dat de afgelopen week zo vaak door mijn hoofd heeft lopen roepen en zo weinig effect heeft gehad. Buiten golfte de hitte door de lucht, helder blauwe zomerlucht, en dansten kinderen met losse jurkjes en slippertjes. Vrijheid is zo dichtbij dat ik in mijn hoofd allang verlost ben van werkstukken en proefwerken, deadlines en stress. Maar niets is minder waar, en mijn agenda laat me dat elke ochtend weer eventjes weten. De drukte op school is intens, wat afwisselend zorgt voor lichte paniekaanvalletjes en leerafwijkendgedrag. Goede combi, ja ik weet het.


De geluksmomentjes die niemand zag (zomer '16)

De mooiste foto's vind ik de foto's die kleine, mooie momenten vastleggen die door niemand behalve de fotograaf zijn opgemerkt. Toen ik vandaag uit pure verveling al mijn oude foto's doorkeek, kwam ik veel van dat soort foto's tegen. Ik heb ze nooit ergens op geplaatst, omdat ik ze toen waarschijnlijk te 'niet tumblr' vond. Maar gelukkig ben ik nu van mening veranderd en wil ik jullie nu mee laten genieten van 3 kleine geluksmomentjes. Lekker terugblikken naar de zomer van 2016... Droom jij in dit artikel ook lekker mee van warme zonnestralen en zwierige jurkjes?


De trein waarvan we niet wisten waar hij ons heen zou brengen

Heb je er ooit over gefantaseerd? Met een punaise met je ogen dicht in een wereldkaart prikken en reizen naar de bestemming die je zo hebt gekozen. Zonder plan, zonder reden, behalve dat je op zoek wilt naar het onbekende. Ik droom al van dit plan sinds ik op de middelbare school zit, maar deze reislustige scholier zal toch nog even moeten wachten. School, nog geen achttien, en geen inkomen... Dat wordt wachten en sparen dus. Maar creatieverig als ik ben besloot ik mijn eigen versie op dit plan te bedenken, een die al wel haalbaar is voor mij. Olin, Milka (vriendinnen) en ik verzamelden op Den Haag centraal, waar Milka een random getal riep, het getal van het perron waar Olin en ik op de trein zouden stappen.


Let's meet: Mirthe

Beginnend blogger zijn is natuurlijk heel erg leuk, maar ik merk dat ik af en toe toch nog tegen wat obstakels aanloop. Hoe zorg je dat je blog groeit? Hoe vind je altijd weer een onderwerp om over te schrijven? Gelukkig mocht ik de succesvolle blogger Mirthe van mirthespassion.nl het hemd van het lijf vragen. Lees mee!


Hello 2017

2016 Was een goed jaar voor mij. Het jaar waarin ik in een nieuwe, hele leuke klas terecht kwam, nieuwe vrienden maakte, en veel leuke ervaringen opdeed, zoals WEMEP en samenwerkingen op bloggebied. Ik heb het gevoel dat ik 2016 als het ware door gedanst ben, alles ging gewoon lekker soepeltjes. Afscheid nemen van dit jaar deed ik dan ook liever niet, maar ik heb gelukkig ook grote plannen voor 2017! Hier deel ik er vijf.


Merry Little Room tour

De laatste maand van het jaar is weer ingegaan en dat betekent gezelligheid. Met de feestdagen voor de boeg en dus ook de kerstvakantie weer in zicht heb ik zin om lekker te cocoonen in mijn kamertje...


#sleepy

Wat is dit nou weer voor een foto?, denk je. Gekke hoek, een half gezicht en #nomakeup at all. Maar er zit een verhaaltje achter...


@Laurasschoolsupplies

Een aantal weken geleden deed ik een bestelling bij de instashop @Laurasschoolsupplies. De inhoud deel ik met jullie!


10x Dit moet er nog op je verlanglijstje

De dagen worden weer korter, we hebben vannacht de -5 graden aangetikt en we zien alle gelukkigen met een auto al weer veel te vroeg hun bed uit stappen om ruiten te krabben. 5 December is onderweg, en alhoewel je vast al een verlanglijstje klaar hebt voor dat gezellige avondje, zijn er een aantal dingen die er (vind ik) toch nog even aan toegevoegd moeten worden. Lees mee!


5 minuutjes met Elias

Afgelopen maandag hield ik tijdens de WEMEP conferentie een kort interview met Ton Elias. In de oude Tweede Kamer sprak meneer Elias de delegatieleden van de West-Europese MEP-conferentie toe. Na zijn speech rende ik er met mijn microfoontje achteraan om nog snel wat vragen te kunnen stellen. Hij had niet heel erg lang de tijd, maar er is genoeg gezegd om een kort artikel over te schrijven.


Herfst Favorieten

(gastblog Malou)

Wat is er nou heerlijker dan het seizoen van gekleurde blaadjes, gebreide truien en pumpkin spice latte? Het seizoen van mooie laarsjes en goede boeken die je met een dekentje leest voor de kachel (bij voorkeur een houtkachel)? De herfst is weer aangebroken!


The beach diaries

Om een beetje in de vakantiesfeer te komen! Ik hoop dat jullie het leuk vinden. xx!