En toen werd alles rond


Fish-eye lensjes. Voor als je grappig wilt doen, dacht ik altijd. Zo'n lachspiegel idee, maar dan in een foto of filmpje. Toen ik voor Sinterklaas een smartphone fish-eye lensje kreeg heb ik er wat ongemakkelijke selfies mee gemaakt en weer opgeborgen in de kast. Toen ik een paar dagen geleden de prachtige foto's van Chantal Lenting zag die zei maakte met haar fish-eye lens, snapte ik opeens wat een mooi effect je met dit lensje kunt creëren. Na een half jaar heb ik dan eindelijk wat foto's die ik graag met jullie wil delen. En een receptje voor een fish eye foto met een analoge look zonder veel gedoe of lege portemonnee.

Fish-eye foto analog style;

Wat heb je nodig?

- iPhone (ik gebruik hier de 5S)

- Fish-eye lensje voor smartphone (o.a te koop bij Hema en soms Lidl. Ja echt.)

- Goede oogjes

- VSCO app (gratis te vinden in de app-store)

 Hoe te bereiden:

Haal je telefoon zo nodig uit het hoesje en klik de lens over de camera van de telefoon. Kijk of de lens goed zit door een test foto te schieten. (En vergeet de lensdop er niet af te halen (; ) Schiet er lekker op los. Open nu de app VSCO en kies filter A4. Maak de foto('s) iets donkerder, en gooi de temperatuur een klein beetje omhoog. Vergroot het vignete* en tada! Daar is dan je fish-eye analog style foto!

 

*Je kunt op vsco natuurlijk ook nog andere wijzigingen maken als je vindt dat dit nodig is. Natuurlijk geldt, alles kan, niets moet. Experimenteer gewoon een beetje!

______________________________________

Reacties

Olin ??
6 jaar geleden

Hee wie is dat meisje in het gras? Haha, coole foto's hoor. Misschien moet ik dan ook maar weer is mijn fisheye lens uit mijn kast halen..

Reactie plaatsen